Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از سالی که قرار شد جوانان با ازدواجشان از تشویق دولتی در قالب وام ازدواج با سود کم بهره‌مند شوند تقریبا دخل و خرج جوانان با آن مقدار پولی که به صورت وام دریافت می‌کردند مطابقت داشت، اما رفته رفته با افزایش تورم، افزایش قیمت کالا‌های اساسی زندگی و خرج‌های اولیه تشکیل یک زندگی مشترک این پول به کار جوانان هم نیامد و نتوانست گره‌ای از آن‌ها باز کند و عملا در سال‌های اخیر، وام ازدواج امری برای تسهیل ازدواج نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی مسئولان و قانون گذاران هر سال تلاش کردند رقم این وام را بالا ببرند بلکه جوانان ایرانی ترغیب شوند که ازدواج کنند، اما شاهد بودیم چه وقتی ۳۰ میلیون بود هیچ دردی را دوا نکرد چه وقتی ۵۰ میلیون شد!

آخرین تصمیشان شد دو نرخی کردن رقم وام ازدواج. قرار شد سال ۱۴۰۰ دختر‌های زیر ۲۳ سال و پسر‌های زیر ۲۵ سال بیشتر از افراد دیگه وام دریافت کنند. این قانون در مجلس تصویب شد و از ابتدای سال قرار به اجرایی شدن آن شد. بر اساس این قانون کسانی که از سال ۹۷ ازدواج کرده و وام نگرفته اند، می‌توانند نسبت به دریافت وام ازدواج ۷۰ میلیون تومانی برای همه و وام ۱۰۰ میلیون تومانی برای افراد بالای ۲۳ سال و ۲۵ سال اقدام کنند.

نکته قابل توجهی که وجود دارد این است که طی سه سال اخیر با افزایش قابل توجه رقم وام ازدواج و در مقابل سود کمتر آن پدیده‌ای به وجود آمده است که افرادی که توانایی مالی دارند یا به هر طریقی نیازمند این پول نیستند با رقم‌های مختلفی این وام را خریداری می‌کنند تا در امری خارج از حیطه ازدواج خرج کنند.

اگر چرخی در سایت‌های تبلیغاتی و کانال‌های تلگرامی زده باشید حتما آگهی‌هایی را دیده اید که زوج‌هایی قصد دارند رقم وام ازدواج خود را به قیمت‌هایی پایین تر، اما قابل توجهی بفروشند و افراد زیادی هم هستند که برای سرمایه گذاری یا حتی ایجاد کسب و کاری حاضرند فرصت دریافت وام ازدواج را از تازه عروس و داماد‌ها بخرند.

با یکی از شماره‌های یکی از آگهی‌های تلگرامی تماس گرفتم تا ببینم رقم وام ازدواجشان را به چه قیمتی می‌فروشند؟ فروشنده زمانی که تلفن را برداشت گفت: «من و خانمم تازه ازدواج کردیم و به دلیل داشتن شرایط خوب مالی قصد داریم این وام را به کسی که به رقم بالای آن با سود کم نیازمند است بفروشیم البته باید بگوییم من وام ۱۰۰ میلیونی دارم و خانمم ۷۰ میلیونی.» او ادامه داد: «روی هم این دو وام را ۵۰ میلیون تومان می‌فروشیم البته ضامنش با خود شما.»

با چند شماره‌ی دیگر تماس گرفتم آن‌ها هم یا شرایطی مشابه این را داشتند و یا حتی مواردی بودند که به دلیل ازدواج‌های صوری‌ای که در استان‌ها و شرایط دور افتاده به وجود آمده بود حاضر بودند با دریافت مبلغی بدون بازپرداخت فرصت خود را به این شکل به نام دیگران بزنند.

هر چند این اتفاق بار‌ها از سمت پلیس و مدیران حوزه جوانان هشدار داده شده است و بار‌ها به جوانان گوشزد شده است که به دنبال این خرید و فروش نباشند چرا که هم جرم تلقی می‌شود و هم آسیب‌های اجتماعی زیادی را به همراه دارد.

بار حقوقی این امر تا حدی آسیب زاست که حسینعلی کلهر پژوهشگر حقوقی و مدرس دانشگاه می‌گوید: خرید و فروش وام به عنوان یک نوع عقد محسوب می‌شود که باید همچون تمام عقود، دارای چارچوب قانونی مشخصی باشد و با رعایت موازین شرعی و حقوقی منعقد شود. این قرارداد در صورتی معنا پیدا می‌کند که مورد قبول طرفین باشد.

او با بیان اینکه از آنجایی که اساس خرید و فروش وام در خصوص وام‌های غیر قابل انتقال بانکی صورت می‌پذیرد و آنچنان در مورد خرید و فروش وام‌های بانکی که قابلیت انتقال به غیر را دارا هستند، متداول نیست، گفت: وام ازدواج با توجه به شرایط خاص بهره مندی از آن به افراد دارای چنین شرایطی (زوج و زوجه) تعلق می‌گیرد؛ بنابراین برای خرید و فروش وام ازدواج علاوه بر شرایط عام قانونی، نیاز به شرایط خاص و ویژه برای چنین موضوعاتی کاملا احساس می‌شود.

این مدرس دانشگاه افزود: بنابراین به موجب قانون برای عملی که قانون آن را منع نکرده و مجازاتی تعیین نکرده باشد نمی‌توان جرم انگاری کرد.

او با بیان اینکه برای چنین اقداماتی همچنان قانونگذاری خاصی وجود ندارد و عمل سختگیرانه انجام نشده است، گفت: اگر خرید و فروش وام ازدواج در قالب آگهی‌های خرید و فروش به صورت یک عملکرد نادرست و رویه ناصواب و منبع درآمدی باشد، می‌توان به عنوان کلاهبرداری، مجازات و محکومیت برای آن تعیین کرد و همچنین اگر امکان سوء استفاده از مدارک اشخاص (زوج و زوجه) وجود داشته باشد، مطمئنا زمینه ساز مشکلات عدیده‌ای خواهد شد و چه بسا عملیات مجرمانه متفاوتی رخ خواهد داد.

در ادامه این پژوهشگر یکی از مهمترین دلایل علل افزایش آگهی‌های فروش وام ازدواج را عدم توجه مراجع مختلف و پیش بینی قانونگذار به اعمال شرایط خاص (حمایت‌های متناسب) برای دریافت وام ازدواج در شرایط ویژه اقتصادی دانست.

چندی است این امر آنقدر مورد توجه قرار گرفته است که محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره اقدامات آگهی‌های فروش وام ازدواج در فضای مجازی، گفت: ما در این باره تذکرات لازم را به نهاد‌های مسئول دادیم، اما تاکنون برخورد خاصی با این موارد نشده است.

او با بیان اینکه از پلیس فتا و نهاد‌های قضایی درخواست برخورد قانونی با این موارد را داریم، گفت: در پیام‌رسان‌ها و برنامه‌های متعدد نیز آگهی‌های مشاوره برای دریافت وام ازدواج یا انتقال غیر قانونی وام در حال انتشار است که با دریافت مبالغی، اقدام به کلاهبرداری در این زمینه می‌کنند.

اما شاید یکی از دلایل خرید و فروش وام ازدواج بی توجهی قانون‌گذار به اعمال شرایط خاص برای دریافت وام ازدواج است. با توجه به افزایش مبلغ وام باید شرایط و ضوابط خاصی برای متقاضیان لحاظ و جامعه هدف واقعی دریافت کنندگان وام مشخص شود تا از سوء استفاده در این موضوع، جلوگیری شود. تا شاهد سوء استفاده‌های متعدد از این مبلغ به ویژه در مناطق کم برخوردار نباشیم.

بیشتر بخوانید  زود ازدواج کنید تا بیشتر وام بگیرید! / خط و نشان قانون گذار برای پرداخت وام ازدواج به جوانان ۵۰ میلیون تومان وام ازدواج چه دردی از جوانان درمان می‌کند؟ وام ازدواج ۵۰ میلیون تومان ماند، اما خرج ازدواج بیشتر شد!

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وام های ازدواج خرید و فروش وام دریافت وام ازدواج فروش وام ازدواج خرید و فروش وام رقم وام ازدواج ۵۰ میلیون شرایط خاص وام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۳۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • روایتی از تاثیرات حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها
  • کسادی بازار لباس زنانه به دلیل گشت ارشاد
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • حراج نفت ایران به قیمت مال‌دزدی است؟
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند