Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@10:16:18 GMT

نوید احیای قدرت خرید مردم

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۹۴۲۵

نوید احیای قدرت خرید مردم

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _شنبه، یازدهم تیرماه ۱۴۰۱_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب می‌شود، لذا خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «نوید احیای قدرت خرید مردم» نوشت: در طول سال‌های ۹۷ تا ۹۹ مصرف خصوصی به ترتیب منفی ۷ درصد، منفی ۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ درصد و منفی ۰.۵ درصد بوده اما در سال ۱۴۰۰ مصرف خصوصی ۳.۹ درصد افزایش یافته است. مصرف خصوصی به تفکیک ۴ فصل سال به ترتیب ۱.۳+ درصد، ۲.۸+ درصد، ۴.۵+ درصد و ۷.۲+ درصد رشد داشته است.

رشد ۷.۲ درصدی مصرف خصوصی در زمستان ۱۴۰۰ یک رکورد در چند سال اخیر است که می‌تواند نویددهنده آغاز احیای تدریجی قدرت خرید خانوارها در طول سال‌های بعد از ۱۴۰۰ باشد. رشد تشکیل سرمایه در فصل زمستان ۱۴۰۰، رکورد کم سابقه ۱۴.۴+ درصد را محقق کرده، این درحالی است که در هیچیک از سال‌های ۹۲ تا ۹۹ چنین رشدی در تشکیل سرمایه ثابت به ثبت نرسیده است. بانک مرکزی گزارش مقدماتی رشد اقتصادی سال ۱۴۰۰ را منتشر کرده که براساس آن در سال گذشته با احتساب بخش نفت معادل ۴.۴ درصد و بدون احتساب نفت ۳.۹ درصد رشد تحقق یافته است.

رشد اقتصادی با احتساب نفت در فصول بهار تا زمستان به ترتیب ۶.۷ درصد، یک درصد، ۴.۸ درصد و ۵.۷ درصد بوده است. یکی دیگر از شاخص‌های بسیار مهم در گزارش رشد اقتصادی، مصرف بخش خصوصی و دولتی و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص است. مصرف بخش خصوصی نشان‌دهنده تغییرات قدرت خرید همه مردم در طول یک سال است.

مصرف خصوصی به تفکیک ۴ فصل سال به ترتیب ۱.۳+ درصد، ۲.۸+ درصد، ۴.۵+ درصد و ۷.۲+ درصد رشد داشته است. رشد ۷.۲ درصدی مصرف خصوصی در زمستان ۱۴۰۰ یک رکورد در چند سال اخیر است که می‌تواند نویددهنده آغاز احیای تدریجی قدرت خرید خانوارها در طول سال‌های بعد از ۱۴۰۰ باشد. یکی دیگر از مؤلفه‌های بسیار مهم در حوزه شاخص‌های کلان اقتصادی، همچنین تشکیل سرمایه ثابت ناخالص است که این شاخص هم در فصل زمستان ۱۴۰۰ رکوردی بی‌نظیر در فصول سال‌های اخیر داشته است. تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در طول سال ۱۴۰۰ رقم صفر درصد را ثبت کرده اما بررسی تشکیل سرمایه به تفکیک فصول نشان می‌دهد رشد تشکیل سرمایه در فصل زمستان، رکورد کم سابقه ۱۴.۴+ درصد را محقق کرده است.

در زمستان ۱۴۰۰ رشد تشکیل سرمایه در بخش ماشین‌آلات ۱۵.۱ درصد و تشکیل سرمایه در بخش ساختمان ۱۳.۵ درصد بوده است. این در حالی است که در هیچیک از سال‌های ۹۲ تا ۹۹ چنین رشدی در تشکیل سرمایه ثابت به ثبت نرسیده است.

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «مدیریت همزمان مذاکره و تحریم» نوشت: مذاکرات هسته‌ای آنچنان است که از قاره‌ای به قاره دیگر می‌رود و از دایره اعداد ۱+۵ به ۱+۲ و مانند آن تغییر چهره می‌دهد، اما از میان ما نمی‌رود!

باقی‌ماندن مذاکرات برای هر دو طرف اهمیت دارد. ایران بارها گفته مذاکرات را ترک نخواهد کرد و طرف مقابل نیز به‌رغم کارشکنی در روند مذاکرات، هربار و پس از هر وقفه، خود اوست که دعوت به بازگشت می‌کند.

امریکایی‌ها هرچند در مدیریت خبر مذاکرات بیشتر به دروغ و بلوف متوسل می‌شوند و پس از مذاکرات دوحه نیز تهدید «جلوگیری از فروش نفت ایران» را به گوش رساندند، اما ایران بر اساس گزارش اوپک توانسته در ۲۰۲۱ با دور زدن رسمی تحریم‌ها ۲۵ میلیارد دلار نفت بفروشد و این جدای از تلاش‌های دولت با همراهی مردم برای کاهش وابستگی به صادرات نفت و خنثی‌سازی تحریم‌هاست.

گذشت زمان، ایران را در سه جهت مخالف غرب به سرعت به پیش می‌برد و غرب هربار برای بازگشت به مذاکره با ایران باید دست درازتری از گذشته داشته باشد! جهت اول، تکیه بر توانایی‌های داخلی و مدیریت اقتصاد با تولید بیشتر و مالیات و کاستن از هزینه‌های غیرضروری، جهت دوم همراهی با همسایگان و دوستان منطقه‌ای و جهت سوم رفتن به سوی شرق و توسعه همکاری با چین و روسیه است.

آمریکا اگرچه بنا به خوی امپریالیستی خود روی شانس چانه‌زنی‌های دم‌آخری و زیاده‌طلبی خود حساب بازمی‌کند و ریسک خطرهای احتمالی به‌هم خوردن مذاکرات را می‌پذیرد، ولی هربار که می‌خواهد به مذاکرات بازگردد، باید هزینه‌های بیشتری بدهد. این برای اروپا که از دادن هزینه تا همین مقدار فعلی نیز عاصی و از هزینه بیشتر عاجز است، روند خوبی به نظر نمی‌رسد.

روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دستور رئیسی برای تسهیل وام ازدواج» نوشت: دیروز پس از سخنرانی آیت الله رئیسی در مراسم جشن وصال که همزمان با روز ازدواج برگزار شد، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، توئیتی منتشر کرد و این سه دستور رئیس‌جمهور را هدیه دولت به جوانان برشمرد: -فرصت ۱۵ روزه به بانک مرکزی برای ابلاغ آئین‌نامه تسریع و تسهیل پرداخت وام ازدواج -برگزاری مراسم ازدواج در مراکز فرهنگی و تفریحی دولتی با تدوین آئین‌نامه مربوطه -حمایت از تعاونی‌ها و پروژه‌های ساخت مسکن برای زوج‌های جوان پرداخت وام ازدواج افزایش یافته اما… اولین دستور رئیس‌جمهور، می‌تواند حلال مشکلی دیرینه باشد و صف‌های دریافت وام ازدواج را بشکند.

اگر طبق اعلام بانک مرکزی، در بهار امسال تعداد و مبلغ وام‌های ازدواج پرداختی، در مقایسه با بهار ۱۴۰۰ به ترتیب ۸.۵ و ۷۱ درصد افزایش یافته اما نه فقط زوج‌های جوان، که خود مسئولان هم به وجود مشکلات متعدد برای دریافت این وام اذعان دارند: سلیقه‌ای عمل کردن بانک‌ها * وحید یامین‌پور معاون امور جوانان وزیر ورزش: بانک‌ها برای ارائه وام ازدواج به جوانان، قانون را رعایت کنند و سختگیری نکنند.

* فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان مجلس: میزان اعطای وام ازدواج افزایش داشته، اما همچنان گزارش‌های مردمی از تخطی برخی شعب بانکی از مصوبه قانون بودجه در خصوص ضامن حکایت دارد.

* مهدی متقی‌فر دبیر ستاد ملی هفته ازدواج: ضمانت وام و مشخص نبودن سقف زمانی پرداخت وام ازدواج پس از ثبت‌نام هم از جمله مشکلات وام ازدواج است و سلیقه‌ای عمل‌کردن بانک‌ها کار جوانان را سخت کرده است.

مصادیقی از بانک‌ها و استان‌ها این‌ها هم فقط چند نمونه از وضعیت پرداخت وام ازدواج در استان‌های کشور است: * سید محسن فاضلیان عضو هیئت مدیره بانک مسکن: تعداد تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج تأمین اعتبار شده از ابتدای سال ۱۴۰۱ حدود ۸ هزار فقره بوده است و اکنون تعداد ۳۰ هزار نفر در صف تعیین شعبه قرار دارند.

مستثنا شدن وام ازدواج از مفاصا حساب یکی از دلایل واهی برخی بانک‌ها در خودداری از پرداخت وام ازدواج، استدلال به بخشنامه‌ای است که مقرر کرده، اشخاص حقوقی متقاضی تسهیلات بیش از ۵۰۰ میلیون تومان و اشخاص حقیقی متقاضی تسهیلات بیش از ۲۰۰ میلیون تومان، ملزم به ارائه مفاصا حساب بدهی‌های مالیاتی هستند.

کد خبر 585380

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روزنامه روزنامه ایران پیشخوان روزنامه ها روزنامه های امروز روزنامه جوان روزنامه های صبح ایران روزنامه های کثیرالانتشار روزنامه امروز روزنامه خراسان تحلیل روزنامه های ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پرداخت وام ازدواج تشکیل سرمایه ثابت تشکیل سرمایه زمستان ۱۴۰۰ مصرف خصوصی طول سال قدرت خرید بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۹۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم رحیمی نیا، صبح دوشنبه در اولین جلسه شورای اداری این اداره کل در سال ۱۴۰۳، اظهار داشت: با توجه به اهمیت مشارکت مردم در حفظ و احیای منابع طبیعی، در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری به سال جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده، برنامه‌های ویژه‌ای برای مردمی‌سازی فعالیت‌های این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه ما معتقدیم با مشارکت فعال مردم، می‌توانیم گام‌های موثرتری در جهت توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی برداریم افزود: منابع طبیعی متعلق به مردم است و در همه فعالیت‌های حوزه منابع طبیعی مردم همراه و همگام هستند.

وی مشارکت در فعالیت‌های آبخیزداری، نهال‌کاری، حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، توسعه گیاهان دارویی و همچنین اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سال گذشته را برخی از اقدامات انجام شده در راستای مردمی‌سازی فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری در جنوب کرمان عنوان کرد.

رحیمی نیا، افزود: در راستای تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سال جاری در هر شهرستان یک نهالستان راه اندازی و تولید نهال بر اساس نیاز همان شهرستان صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه آبخیزداری و آبخوان داری ۲۰۵ میلیارد تومان اعتبار جهت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام نیاز است، خواستار رایزنی رؤسای ادارات با فرمانداران جهت تأمین اعتبار در این خصوص شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، بر برگزاری دوره‌های آموزشی در مناطق بحرانی برای مردم و جوامع محلی در زمینه‌های مختلف منابع طبیعی، از جمله آبخیزداری، نهال‌کاری، حفاظت از جنگل‌ها و مراتع و اطفا حریق تاکید و با اشاره به اینکه مردمی‌سازی فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری فواید و اثرات مثبت متعددی دارد خاطرنشان کرد: طرح‌های آبخیزداری بر اساس طرح جامع مدیریت حوضه آبخیز اجرایی و بایستی اولویت با مناطق محروم و روستایی و با مشارکت مردم صورت پذیرد.

اجرای پروژه‌های بیولوژیک در پایین دست پروژه‌های پخش سیلاب، مدیریت چرای غیرمجاز و بی رویه دام، نظارت بر برداشت اصولی از مراتع، نظارت و صدور مجوزات حمل چوب به صورت روزانه، نظارت دقیق بر اجرای طرح‌های مرتعداری، صداقت در کار، تکریم و تسریع در کار ارباب رجوع و صرفه جویی در هزینه‌ها از دیگر موارد مطرح شده و مورد تاکید مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در این جلسه بود.

گفتنی است در پایان این جلسه حکم ابلاغ حسین مشایخی با حفظ سمت به عنوان دستیار مردمی سازی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان به وی اهدا شد.

کد خبر 6092125

دیگر خبرها

  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • احیای بخشی از تالاب بین المللی هامون و شور وصف ناپذیر مردم سیستان
  • ۷۷۰ هزار خرید کالابرگی توسط مردم؛ مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه
  • نکاتی برای یافتن حلقه ازدواج مناسب از سایت زر
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • ۷۷۰ هزار خرید کالابرگی توسط مردم/ مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه
  • چهره متفاوت بازیگر نقش علی در آینه عبرت بعد از ۳۵ سال
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود